Davutoglu: Potreban novi sporazum sa EU

Izvor: Akter, 07.Mar.2016, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Potreban novi sporazum sa EU

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je danas da je potrebno da njegova zemlja zaključi novi sporazum o izbeglicama sa Evropskom unijom jer se "talas izbeglica strahovito povećao poslednjih meseci"

U Turskoj se već nalazi 2,7 miliona izbeglica, rekao je Davutoglu novinarima tokom posete sedištu NATO u Briselu, dodajući da se još "na stotine hiljada" nalazi na sirijskoj strani granice, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<

"Oni se nalaze u beznadežnoj situaciji i veoma smo zabrinuti da bi mogli da krenu novi talasi izbeglica", kazao je on.

Davutoglu je rekao da je na samitu EU izneo predlog Ankare koji se odnosi na načine da se migranti odvrate od ulaska u Tursku, da se poboljša životni standard izbeglica koje su već došle i da se ojačaju veze Turske i EU, i to "ne samo po pitanju ilegalne migracije, već i po pitanjima koje predstavljaju izazov", uključujući i nastojanje zemlje da se pridruži Uniji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.