Davutoglu: Nadam se sporazumu sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: Nadam se sporazumu sa EU

Turski premijer Ahmet Davutoglu izrazio je nadu da će danas sa liderima EU da usaglasi stav o izbegličkoj krizi i postigne sporazum na samitu u Briselu.

On je upozorio lidere EU da je ponuda Ankare o zaustavljanju priliva izbeglica u Evropu pitanje humanitarne prirode, a ne nešto o čemu može da se cenjka.

Davutoglu je naglasio da EU i Turska imaju isti cilj, a to je da pomognu sirijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbeglicama, preneo je Rojters.

On je dodao da želi da se osigura da su odnosi Turske sa EU na "črvstom tlu".

Lideri EU danas bi trebalo da se sa Davutogluom dogovore o planu od osam tačaka za okončanje nelegalnih migracija iz Turske u EU.

Lideri EU su na samitu u Briselu dogovorili zajedničku poziciju o planu vraćanja desetina hiljada migranata Turskoj, koji predviđa da svi nelegalni migranti, koji na grčka ostvra dolaze iz Turske, budu vraćeni u Tursku.

Za svakog vraćenog migranta, EU će primiti jednog sirijskog izbeglicu koji će biti raspoređen među državama EU, preneo je Rojters.

59

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.