Davenport: Pripremamo se za prvu konferenciju

Izvor: RTS, 12.Dec.2013, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Pripremamo se za prvu konferenciju

Pripremamo se punom parom za prvu međuvladinu konferenciju koja bi trebalo da se održi najkasnije do kraja januara iduće godine, izjavio šef misije EU Majkl Davenport.

Evropski savet je spreman da usvoji okvir za pristupne pregovore sa Srbijom i sada se punom parom pripremamo za prvu međuvladinu konferenciju, koja bi trebalo da se održi najkasnije do kraja januara iduće godine, izjavio je šef delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evropske unije u Srbiji Majkl Davenport.

"Pripremamo se punom parom za prvu međuvladinu konferenciju koja bi, kao što znate, na osnovu odluke Evropskog saveta iz juna, trebalo da se održi najkasnije do kraja januara iduće godine", rekao je Davenport na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Srbije, koja je sa Evropskom centralnom bankom obeležila završetak realizacije projekta "Jačanje institucionalnih kapaciteta NBS".

"Na Evropskom savetu je da usvoji nacrt pregovoračkog okvira i da precizira datum početka pregovora", rekao je Davenport.

Podsetio je da je Evropski savet 28. juna doneo odluku da sa Srbijom otvori pregovore o članstvu i, istovremeno, dao uputstva Evropskoj komisiji da izradi nacrt pregovaračkog okvira.

Evropski savet je jasno stavio do znanja da očekuje da Beograd i Priština nastave sa sprovođenjem briselskog sporazuma i da će on biti sproveden do kraja godine, rekao je šef delegacije EU u Srbiji.

"Rad na okviru pregovora se nastavlja, a rad na sprovođenju briselskog sporazuma je već odmakao", zaključio je Davenport, podsetivši da je prošle nedelje održana uspešna runda dijaloga predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija u Briselu, a da će sutra biti održan još jedan sastanak dva premijera.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.