Davenport: Nova faza za evropske integracije Srbije

Izvor: RTS, 07.Jul.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Nova faza za evropske integracije Srbije

Otvaranje poglavlja 23 i 24 sa Srbijom je još jedna nova faza za evropske integracije Srbije i mislim da je to nešto vrlo pozitivno, poručio je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.
Majkl Davenport je u Kovačici, gde je održan sastanak ambasadora zemalja članica EU sa predstavnicima Srbije zaduženih za evropske integracije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao da je taj sastanak dobra prilika da se van Beograda organizuje redovan sastanak ambasadora članica EU i prilika da se priča o konkretnim rezultatima Samita u Parizu.

To je, kako je rekao novinarima, prilika i da predstavnici zemalja EU pozdrave sledeće korake ka otvaranju poglavlja 23 i 24 i da ambasadori čuju pre svega od ministarke bez portfelja zadužene za evorpske integracije Jadranke Joksimović kakvi će sada biti koraci ka primeni akcionih planova u ove dve oblasti.
"Mislim da je to vrlo dobra poruka, dobar trenutak za Srbiju i mogu da kažem da smo mi u delegaciji EU u Srbiji spremni za konkretnu saradnju što se tiče primene svih obaveza u vezi sa akcionim planovima", poručio je Davenport.
Davenport je naveo da se desio referendum, ali da nije još došlo do Bregzita i dodao da je Velika Britanija još uvek članica EU, te da ima sva prava i obaveze kao i druge članice.
Tako je Davenport odgovorio na pitanje novinara da li će ostati na poziciji šefa Delegacije EU u Srbiji, s obzirom na ishod referenduma u Velikoj Britaniji i da on dolazi iz te zemlje.
"Došlo je do referenduma, nije došlo još do Bregzita i kao što ste čuli od predsednika Junkera i Tuska, Velika Britanija ostaje članica EU sa svim obavezama, sa svim pravima kao i 28 zemalja članica", rekao je Davenport novinarima.
Na pitanje o perspektivama Srbije u kontekstu odluke na referendumu u njegovoj zemlji, Davenport je rekao da je sa Samita u Parizu poslata važna poruka da je EU još uvek potpuno posvećena proširenju i u tom smislu proširenju aktivnosti i saradnje sa svim zemljama kandidatima za članstvo Zapadnog Balkana.
"Došlo je do konkretnih pomaka u vezi sa tim, naročito što se tiče transporta i energetike i konkretnih projekata", naveo je Davenport.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Devenport: Nova faza za evropske integracije Srbije

Izvor: OkRadio.rs, 07.Jul.2016

Otvaranje poglavlja 23 i 24 sa Srbijom je još jedna nova faza za evropske integracije Srbije i mislim da je to nešto vrlo pozitivno, poručio je u četvrtak šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport. Devenport je u Kovačici, gde je održan sastanak ambasadora zemalja članica EU sa predstavnicima...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.