Davenport: Još 70 miliona evra za popravku i izgradnju kuća

Izvor: RTS, 12.Sep.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davenport: Još 70 miliona evra za popravku i izgradnju kuća

Evropska unija finansirala je obnovu i izgradnju više od 1.000 kuća širom Srbije posle prošlogodišnjih poplava, a u sledećoj fazi za to je izdvojeno još 70 miliona evra, izjavio je šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.
Davenport je, obilazeći oštećene kuće porodica Mihajlović i Jenić u Negotinu, rekao novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je Delegacija EU u Srbiji i dalje posvećena adekvatnom rešenju stambenih problema ljudi koji su trpeli strašne posledice prošlogodišnjih poplava, a da je evro uložen u prevenciju jednak sedam evra uloženih u sanaciju.

Davenport je naglasio i da je jasno da oštećenja odmah nakon poplava nisu bila očigledna i da je čuo stav predsednika Opštine Negotin da je potrebno da dođe do rekategorizacije nekoliko objekata, gde je došlo do većeg stepena oštećenja, prenosi Tanjug.
"EU je finansirala obnovu i izgradnju novih kuća, više od 1.000 širom Srbije, i EU će nastaviti sa ovim programima u tesnoj saradnji sa Vladom Srbije i sa lokalnim samoupravama", rekao je Davenport i dodao da je EU za sledeću fazu izdvojila još 70 miliona evra, a od te sume je opredeljeno 10 miliona za obnovu i izgradnju privatnih kuća.
Davenport je istakao da je u ovoj fazi u fokusu istočna Srbija, gde je naročito u septembru prošle godine došlo do velikih problema usled poplava, a da će u nastavku saradnje fokus biti pre svega na preventivnim merama.
To će biti princip po kojem treba da se nastavi saradnja EU sa Vladom Srbije i lokalnim samoupravama, dodao je Davenport i naglasio da će EU nastaviti da pomaže srpskim poljoprivrednicima, koji su nakon poplava doživeli veliku štetu.
Davenport je obišao oštećene objekte sa gradonačelnikom Negotina Jovanom Milovanovićem, a mnoge kuće u Negotinu i istočnoj Srbiji oštećene u septembarskim poplavama ne mogu da se obnove, niti renoviraju i moraće ponovo da se izgrade.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devenport: EU planira da nastavi da pruža pomoć poplavljenima

Izvor: Beta Video, 12.Sep.2015

NEGOTIN - Šef delegacije EU u Srbiji. Majkl Devenport Devenprot je posetio porodice Mihajlović i Jenić čije su kuće poplavljene septembra 2014. godine, i rekao da su oštećenja nekih kuća postala vidljiva tek mesecima posle poplave. Devenport je rekao da EU planira da nastavi pružanje pomoći...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.