Datum zavisi od brzine oporavka EU

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Datum zavisi od brzine oporavka EU

Beograd -- Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio da je današnja prva međuvladina sednica u Briselu, uspeh ne samo za Srbiju već i za EU.

"To je veliki uspeh EU, jer ona do sada nije uspela nijedan rat da spreči, niti da spreči sukobe. Za njih je to jak kapital i u ovom trenutku žele da ga sačuvaju", kazao je Simić za TV Pink.

On je naveo da tačan datum ulaska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije u EU zavisi i od brzine kojom će se EU oporavljati od krize u koju je upala.

"Naš tačan datum ulaska u EU ne zavisi samo od nas, nego i od same EU i kojom će se brzinom ona oporavljati od krize u koju je upala. Ako bude dobro funkcionisalo nemačko tržište, biće dobro i nama. Iz naše zemlje u Nemačku idu najmoderniji tehnološki proizvodi", kazao je Simić.

On je dodao da će tokom današnje sednice, EU dati svoj pregovarački okvir i otvoriti poglavlje 35, ali da nije sigurno da u Evropi znaju šta će pisati u njemu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Datum zavisi od brzine oporavka EU

Izvor: Akter, 21.Jan.2014

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Predrag Simić ocenio je da je današnja prva međuvladina sednica u Briselu uspeh ne samo za Srbiju, već i za EU

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.