Dačić u Češkoj: Nekoliko koraka ka viznoj liberalizaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić u Češkoj: Nekoliko koraka ka viznoj liberalizaciji

PRAG - Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Češkoj, izjavio je danas da su predstavnici državnog vrha te zemlje, koja predsedava Evropskom unijom, podržali Srbiju na evropskom putu.

Glavna tema dvodnevnih razgovora jeste da za vreme češkog predsedavanja "napravimo nekoliko koraka napred na putu ka viznoj liberalizaciji i o tome očekujemo podršku Češke Republike", rekao je Dačić Tanjugu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Mnogo bitnog

On je istakao da Srbija želi dobre odnose sa Češkom i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova te zemlje, dodajući da bi bilo dobro da nam Češka prenese što više svojih iskustava, pošto je već u Evropskoj uniji.

"Za nas je bitno pitanje usklađenosti naših propisa sa propisima EU, zatim pitanje bezbednosti granica i ličnih dokumenata, ko i međupolicijska saradnja", rekao je Dačić.

Interes regiona i čitave EU

Ministar policije je naglasio da je tokom razgovora sa zamenikom češkog ministra spoljnih poslova Tomašom Polojarom istaknuto da je interes regiona i čitave EU da se Srbija što brže integriše u Uniju.

Dačić u Pragu predvodi delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova, u kojoj je i direktor policije Milorad Veljović.

Delegacija će imati više sastanaka u okviru policijske saradnje, a Dačić će se, pored sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Češke, sastati i sa predsednikom parlamenta te zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić u Češkoj

Izvor: RTS, 28.Jan.2009

Češka se kao predsedavajući EU zalaže da se vizni režim za građane Srbije što pre liberalizuje, izjavio ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić nakon razgovora sa zamenikom šefa češke diplomatije Tomašom Pojarom...Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.