Izvor: S media, 11.Sep.2012, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa ambasadorima EU: Dijalog s Prištinom od ključnog značaja

Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa šefovima misija zemalja članica EU u Beogradu o evropskim integracijama Srbije i izazovima s kojima se Vlada suočava na tom putu i ocenjeno je da je dijalog sa Prištinom od ključnog značaja.

Od najvećeg značaja za evropske intergracije Srbije je nastavak dijaloga >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa Prištinom i primena postignutih sporazuma, poručili su učesnici sastanka, saopštila je Delegacija EU u Beogradu.

Ambasadori su istakli da su prioriteti na putu ka evropskim intergracijama vladavina prava, nezavisnost sudstva, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, makroekonomska i finansijska stabilnost, kao i neohodnodnost da se ojača nezavisnost institucija i nezavisnih regulatornih tela u skladu sa najboljom evropskom praksom i standardima, navodi se u saopštenju.

Premijer Srbije je na razgovor došao na zajednički poziv šefa Delegacije EU u Srbiji Vensana Dežera i ambasadorke Kipra u Nafiske Krousti, a sastanak je deo ustaljene prakse sefova misija članica EU da se redovno sastaju sa liderima Srbije, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.