Dačić i Tači 21. maja u Briselu o sprovođenju sporazuma

Izvor: Studio B, 14.Maj.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić i Tači 21. maja u Briselu o sprovođenju sporazuma

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton pozvala je premijera Srbije Ivicu Dačića i kosovskog premijera Hašima Tačija na sastanak 21. maja kako bi razmotrili sprovođenje briselskog sporazuma postignutog u aprilu koje je, kako je ocenila, od ključnog značaja.

"Pozvala sam premijera Dačića i premijera Tačija na sastanak 21. maja u Briselu kako bi razgovarali o zajedničkim koracima koje je potrebno učiniti da bi se sproveo sporazum postignut u aprilu. Brza implementacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je od kljucnog značaja i s nestrpljenjem očekujem da o tome razgovaram sa dvojicom premijera," navela je Ešton u saopštenju.

Razgovori timova Beograda i Prištine o implementaciji sporazuma do sada nisu dali rezultate.

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da Priština nije pokazala fleksibilnost i ne prihvata reč i duh sporazuma koji podrazumeva da se institucije transformišu tako da budu prihvaćene i od Prištine kao njihove, a od Beograda kao institucije zajednice opština.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Premijeri da arbitriraju, važna uloga EU, SAD da pomognu

Izvor: SandzakPress.net, 14.Maj.2013

Kosovo – Šef Misije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da bi u slučaju neuspeha razgovora o implementaciji briselskog sporazuma morali opet da se uključe premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači, čime je pojasnio svoju prethodnu izjavu da bi zbog zastoja u implementaciji mogla...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.