Dačić: Sastanak sa Milanovićem važan, ali ne istorijski

Izvor: Press, 15.Jan.2013, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sastanak sa Milanovićem važan, ali ne istorijski

"Ne očekujem da to bude istorijski sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju Evropskoj uniji", rekao je Dačić novinarima u Palati "Srbija".
Premijer je dodao da mu je hrvatski kolega tražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Evropskoj uniji.
"Razgovaraćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj saradnji. Posle zahlađenja naših odnosa treba da učinimo korake ka normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspešno sarađuju", naglasio je premijer.
Na pitanje da li će Milanović imati sastanak i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Dačić je odgovorio da je predviđen sastanak samo sa njim i radni ručak dveju delegacija.
Novinare je takođe zanimalo da li će dva premijera razgovarati i o kosovskom pitanju s obzirom na to da se Milanović nudio da bude posrednik u razgovoru Beograda i Prištine.
"Nemojmo sebi postavljati prevelike zadatke. Prvo da rešimo naše odnose, pa onda da idemo dalje", rekao je Dačić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.