Dačić: Ohrabrili smo partnere da nas podrže na putu ka EU

Izvor: Press, 18.Jun.2013, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ohrabrili smo partnere da nas podrže na putu ka EU

"Srbija je u potezima koje je napravila ohrabrila partnere da je podrže na evropskom putu", rekao je Dačić novinarima u Vladi Srbije nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Italije Emom Bonino.

Premijer je objasnio da su ti ohrabrujući potezi potpisivanje sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom, kao i njegova implementacija.

Dačić je podsetio i da je danas litvanski parlament >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ratifikovao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom i da je Litvanija bila jedina zemlja koja do sada sa Srbijom nije ratifikovala taj sporazum.

Premijer je ukazao i da Italija i Srbija imaju odlične odnose i zahvalio italijanskoj ministarki na podršci koju njena vlada pruža Srbiji u evropskim integracijama.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas, u razgovoru sa ministarkom spoljnih poslova Italije Emom Bonino, da je Srbija učinila sve da dobije datum za početak pregovora sa EU i da će Evropski savet napraviti veliku grešku ako davanjem datuma ne pošalje pozitivan signal Srbiji za sve što je učinila.

"To je važno ne samo zato što je postignut dogovor sa Prištinom već i zato što su napravljeni pozitivni koraci u održavanju mira i stabilnosti u regionu", rekao je Nikolić, a saopšteno je iz Pres službe predsednika.

Nikolić je istakao da je Srbija učinila sve da dobije datum i da se na ispunjavanju uslova ništa posebno novo neće desiti za mesec dana ili šest meseci, kao i da nije pravedno da pojedine zemlje u regionu dobiju ohrabrenje, a postigle su mnogo manje nego Srbija u svakom smislu.

Predsednik Srbije je na sastanku sa ministarkom spoljnih poslova Italije, rekao da su bilateralni odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski i zahvalio sa na iskrenom zalaganju Italije na dobijanju datuma za otpočinjanje pregovora sa EU.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.