DSS traži raspravu o Kosovu

Izvor: RTS, 07.Jun.2010, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži raspravu o Kosovu

Krajnje vreme da se u Skupštini Srbije pokrene rasprava o pitanju Kosova i Metohije, izjavio portparol DSS-a Petar Petković. "Integracije Srbije u EU zavise od toga kako će se Srbija postaviti prema Kosovu i Metohiji, ocenio Petković.

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da je "krajnje vreme da se u Skupštini Srbije pokrene rasprava o pitanju Kosova i Metohije" i ocenio da je nedopustivo da se od formiranja sadašnje vlasti ne raspravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o tako značajnom pitanju, kao što je južna srpska pokrajina.

Petković je naglasio da je ambasador Velike Britanije u Beogradu Stiven Vordsvort u intervjuu beogradskom dnevniku Danas "najdirektnijim i najotvorenijim govorom o odnosu Srbije, Kosova i EU, potvrdio realnost politike EU prema Srbiji".

"Vordsvort je rekao da su Kosovo i dalje integracije Srbije u EU itekako zavisni, da je u pitanju jedinstveni proces i da nije tačno kada vlast govori da Kosovo, sa jedne, i evropske integracije, sa druge strane, predstavljaju dva odvojena puta", rekao je Petković na konferenciji za novinare.

Portparol DSS-a je ukazao da je ta stranka "još pre dve godine upozoravala da, u zavisnosti od toga kako će se Srbija postaviti prema Kosovu i Metohiji, zavise i integracije Srbije u EU".

Govoreći o slučaju "Satelit", Petković je zapitao zašto je napravljena farsa oko odluke o skidanju državne tajne sa određenih dokumenata, koji treba da rasvetle taj slučaj.

"Sva relevantna pitanja vezana za slučaj 'Satelit' su raspravljana i o njima je odlučivano 2005. godine u okviru saveznih tela - Vrhovnog saveta odbrane i saveznog ministarstva", rekao je Petković.

Portparol DSS-a je ocenio da oznaka državne tajne nije skinuta sa ključnih dokumenata i da se selektivnim skidanjem te oznake manipuliše javnošću.

"Nadležne institucije koje odlučuju o tom pitanju treba da sa dokumenata iz 2005. godine skinu oznaku državne tajne, kako bi se jasno i precizno utvrdilo o čemu je reč", rekao je Petković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS: Vordsvort potvrdio upozorenje o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2010

BEOGRAD -..Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da je "krajnje vreme da se u Skupštini Srbije pokrene rasprava o pitanju Kosova i Metohije" i ocenio da je nedopustivo da se od formiranja sadašnje vlasti ne raspravlja o tako značajnom pitanju, kao što je južna srpska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.