DSS protiv privatizacije medija

Izvor: juGmedia, 23.Mar.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS protiv privatizacije medija

DEMOKRATSKA stranka Srbije odlučno se protivi privatizaciji i gašenju lokalnih medija koje sprovodi vlast u saglasnosti sa Evropskom unijom.

„Podsećamo da ovo omogućeno usvajanjem zakona kojima se uređuje medijska oblast, koji su u Narodnoj skupštini izglasani glasovima stranke ministra informisanja iz vremena miloševićevog autoritarnog režima i dobili glasnu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Evropske unije“, navodi se u saopštenju DSS -a.

„Demokratsku stranku Srbije ne čudi postojanje pune saglasnosti srpske vlasti i administracije EU u ovom pitanju, kao i mnogo čemu drugom što je interes Brisela i Vašingtona, a suprotno interesima Srbije. Ne čudi ni to što Vlada predlaže i skupštinska većina donosi neustavan zakon, kao što je Zakon o informisanju i medijima i što se kukavički Ustavni sud o tome ne izjašnjava – to je već postala uobičajena praksa u Srbiji.Najmanje, naravno, čudi što predstavnici EU, kojima su puna usta pravne države i lјudskih prava, pred kršenjem Ustava u Srbiji zatvaraju oči – njima je jedino važno da Albanci i nacionalni saveti drugih manjina mogu da osnivaju svoje medije i da se mediji privatizuju. Po njima sloboda informisanja može da se ugrožava i Ustav Srbije vlast može da krši sve dok to doprinosi „promeni svesti“ srpskog naroda i dalјoj dezintegraciji Srbije“, stojiu saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu ove stranke.

Foto: DSS
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.