DSS: Vlada dužna da odbaci ultimatum Evropske unije

Izvor: B92, 06.Okt.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlada dužna da odbaci ultimatum Evropske unije

DSS je saopštila da je Vlada Srbije dužna da odbaci ultimatum Evropske unije i da prekine proces evrointegracija.

“Ispostavljanje novih ucena EU tokom tzv. tehničkih pregovora Beograda i Prištine potpuno je očekivana posledica pogubnog istrajavanja vlasti da vodi politiku koja ulazak Srbije u EU utvrđuje kao državni prioritet i izbor koji nema alternativu. Razgovori u Briselu o tzv. normalizaciji odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograda i Prištine od samog početka su u Vašingtonu i Briselu kreirani proces sprovođenja modifikovanog Ahtisarijevog plana, kojim se uspostavlja samoproglašena Republika Kosova kao nezavisna država“, navodi se u saopštenju.

DSS dodaje da zato već potpisani sporazumi, kao i svaki novi koji se nađe na stolu i “čije se potpisivanje zahteva od evrofanatične Vlade pod pretnjom zastoja procesa evrointegracija i ne može da bude ništa drugo nego korak u pravcu ostvarenja tog cilja zapadnih sila“.

“Otuda ucene i ultimatumi ne mogu da predstavljaju bilo kakvo iznenađenje, pa ni ove najnovije - da se Srbija odrekne imovine Telekom Srbije na Kosovu i Metohiji. Ako je predsednik Vlade Srbije zaista zatečen i iznenađen zahtevom Evropske unije da Srbija potpiše u Briselu po svemu neprihvatljiv sporazum o telekomunikacijama na Kosovu, onda se samodeklarisao kao naivni i kratkovidi političar, nedostojan funkcije koju vrši. A naivan svakako nije“, dodaje se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije podseća da je u svim ranijim prilikama kada je predsednik Vlade najavljivao teške odluke usledilo donošenje odluka štetnih po državu i njene građane.

“Ako se slede interesi države Srbije, a ne interesi Vašingtona i Brisela, odluku nije teško doneti i ona treba da glasi: Srbija odbija ultimatum, ne pristaje da bude saučesnik u konstituisanju NATO-mafijaške Republike Kosova, zaustavlja proces evrointegracija i otvara proces redefinisanja odnosa sa Evropskom unijom“, zaključuje se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.