DSS: Politika neutralnosti realna

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Politika neutralnosti realna

Leskovac -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica tvrdi da je politika političke neutralnosti zemlje, koju zastupa ta stranka, realna, ostvariva i održiva.

On je, na predizbornoj konvenciji "Za Srbiju - znaš zašto" u Leskovcu, kazao da politika "EU nema alternativu" predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogrešan put Srbije i kazao da naša zemlja ne treba da vezuje svoju sudbinu niti za jedan državni savez.

"Srbija treba da ostane istok zapadu i zapad istoku, jer na taj način poštuje svoju tradiciju. Politika neutralnosti nije konfrontacija sa EU i nije izolacija Srbije", poručio je Koštunica.

On je rekao da je Srbija od potpisivanja SSP bila samo na gubitku i da je za protekle dve-tri godine taj gubitak bio i politički i materijalni i moralni.

Lider DSS je kazao da su sve zemlje pre "članske karte" za Evropsku uniju dobile "člansku kartu" za NATO, i upitao zašto bi naša zemlja slala mlade ljude da brane tuđe interese.

Koštunica je ocenio da su predstojeći izbori "biti ili ne biti" za Srbiju i pozvao građane da glasaju za politiku neutralnosti i za uređenu Srbiju.

Potpredsednik DSS Slobodan Samardžić je kritikovao aktuelnu vlast i njenu politiku prema Kosovu i Metohiji.

On je ocenio da "kakav je odnos te vlasti prema Kosovu, takav je i prema drugim delovima Srbije, i prema samoj Srbiji".

Funkcioneri DSS, koji su govorili na konvenciji, rekli su da rezultat narednih izbora treba da bude formiranje odgovorne vlasti koja će ocuvati nacionalne i državne interese Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.