DSS: Mirko, kad će rebalans?

Izvor: B92, 24.Mar.2011, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Mirko, kad će rebalans?

Beograd -- Poslanici DSS-a upitali su premijera Mirka Cvetkovića kada će doći do rebalansa budžeta za 2011. godinu jer je to neophodno zbog rekonstrukcije vlade.

U Skupštini Srbije u okviru vremena za postavljanje pitanja, poslanici DSS-a su podsetili da još nije usvojen završni račun za prethodnu godinu i naveli da se Zakon o budžetskom sistemu do sada "mnogo puta kršio i da će se još puno puta kršiti".

Oni su novog ministra finanasija upitali "zna li mapu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puta kojom se Srbija kreće ka EU" i zatražili da dođe u parlament i da poslanicima i gradjanima objasni kako će rešiti "nagomilane probleme".

"Da li će se problemi u prosveti rešiti tako što plate neće biti isplaćene, da li se problemi u pravosudju rešavaju tako što stotine sudija i dalje primaju sredstva zbog loše reforme", upitali su poslanici DSS-a.

Poslanici Srpske napredne stranke upitali su ministra odbrane Dragana Šutanovca zašto to ministarstvo troši sredstva za modernizaciju neispravnih sistema protivvazdušne odbrane i ratnog vazduhoplovstva.

Oni su naveli da su u prvoj fazi modernizacije sistema PVO i ratnog vazduhoplovstva uplaćena sredstva u iznosu od preko 200 miliona dinara, navodeći da je nemoguće modernizovati sistem koji je neispravan.

Poslanici PUPS-a upitali u kada će biti usvojena Strategija za upravljajnje otpadnim vodama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Poslanici u Skupštini Srbije koriste vreme za postavljaje pitanja

Izvor: Glas javnosti, 25.Mar.2011, 07:06

BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke Srbije (DSS) upitali su danas premijera i ministra finansija Mirka Cvetkovića kada će doći do rebalansa budžeta za 2011. godinu jer je, kako su naveli, to neophodno zbog rekonstrukcije vlade...U Skupštini Srbije u okviru vremena za postavljanje pitanja, poslanici...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.