DODELJENI SERTIFIKATI ZA KORIŠĆENJE PRETPRISTUPNIH FONDOVA EU

Izvor: Kurir, 30.Nov.2011, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DODELJENI SERTIFIKATI ZA KORIŠĆENJE PRETPRISTUPNIH FONDOVA EU

Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, dodelio je sertifikate grupi od 46 zaposlenih Gradske uprave, koja je prošla program edukacije namenjen sticanju neophodnog znanja o pretpristupnim fondovima

BEOGRAD - Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, dodelio je sertifikate grupi od 46 zaposlenih iz 24 organizacione jedinice Gradske uprave, koja je prošla program edukacije namenjen sticanju neophodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << znanja o IPA pretpristupnim fondovima.

Kroz praktičan i teoretski rad, polaznici su se upoznali sa pojmovima vezanim za upravljanje i sprovođenje IPA projekata, značenjem budućeg punopravnog članstva u EU, postojećim oblicima pretpristupne pomoći EU i specifičnostima budžetskog planiranja sredstava za projekte iz IPA fondova.

–U Agenciji za evropske integracije i saradnju sa udruženjima vodimo računa da pripremimo sve korake koji će biti od pomoći onog trenutka kada Srbija bude kandidat za članstvo u EU. Jedan od glavnih ciljeva u tom kontekstu jeste jačanje kapaciteta zaposlenih u Gradskoj upravi, kako bi bili spremni da na najefikasniji način iskoriste fondove koji će postati dostupni lokalnim samoupravama.

Zadovoljni smo rezultatima obuke koju su vodili eksperti u ovoj oblasti, kao i pozitivnim reakcijama polaznika. U narednom periodu organizovaćemo dodatne programe kako bi edukacijama bili obuhvaćeni svi koji će raditi na poslovima pripreme projekata – izjavio je Danko Runić, direktor Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.