DELEVIĆ: OČEKUJEM POČETAK RATIFIKACIJE

Izvor: Kurir, 13.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELEVIĆ: OČEKUJEM POČETAK RATIFIKACIJE

BEOGRAD - Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević izrazila je juče očekivanje da će izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca obezbediti saglasnost Brisela za početak ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Srbijom.

.

- Znajući napore u cilju hapšenja preostale dvojice haških optuženika, verujem da će izveštaj Bramerca biti takav da omogući početak ratifikacije SSP - rekla je Delevićeva za Tanjug. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Na pitanje šta će odmrzavanje SSP konkretno doneti Srbiji, ona je navela da, iako je reč o proceduralnom koraku, ovaj sporazum, za razliku od Prelaznog trgovinskog sporazuma, koji je na snazi, obuhvata daleko širi set odnosa od trgovinskih.

- SSP treba da ratifikuje 27 članica Unije i stoga se ne može očekivati da taj proces bude brz. U slučaju Hrvatske proces ratifikacije trajao je dve i po godine - podsetila je direktorka Kancelarije za pridruživanje Srbije EU.

- Svaka situacija u kojoj države članice pažnju posvećuju više unutrašnjim pitanjima, kao na primer finansijska kriza u EU ili izbori u Holandiji i Belgiji, znači da će manje vremena i snage biti izdvojeno za proces proširenja - ukazala je Delevićeva.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.