Cvetković i Đelić najavili akcioni plan Vlade za EU

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Đelić najavili akcioni plan Vlade za EU

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio da će vlada Srbije sačiniti akcioni plan koji će omogućiti da Srbija postigne napredak i u oblastima na koje su u izveštaju EK iznete primedbe.

Cvetković je novinarima u vladi Srbije rekao da je u izveštaju EK konstatovan značajan napredak u različitim oblastima, ali i da postoji niz primedbi na kojima u narednom periodu treba više raditi.

Srpski premijer je rekao da je "konačni cilj vlade Srbije" da Srbija dobije status >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kandidata do kraja 2011.

Šef Delegacije EU Vensan Dežer koji je Cvetkoviću uručio Godišnji izveštaj EK o napretku Srbije u evropskoj integraciji, rekao je da je konstatovan veliki napredak u odnosima Srbije i EU ali i da je izveštaj pred srpske vlasti postavio niz izazova na kojima treba dodatno raditi. Potpredsdnik vlade Srbije Božidar Đelić kazao je da će akcioni plan vlade Srbije biti usvojen do posete evropskog komesara za proširenje Štefana Filea Beogardu, 24. novembra.

"Dobili smo novi randevu sa Evropom za 2011. godinu, obećavajući randevu za dobijanje statusa kandidata i, po mogućnosti, za početak pregovora", dodao je Đelić.

Evropska komisija juče je objavila godišnji izveštaj u kom se navodi da je u Srbiji ostvaren napredak u političkoj demokratizaciji, uz izvestan oporavak privrede i rast domaćeg bruto proizvoda, ali se traže i bitna poboljšanja u reformi pravosuđa i suzbijanju korupcije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Dežer uručio premijeru Cvetkoviću godišnji izveštaj Evropske komisije.

Izvor: TV Avala, 10.Nov.2010

Vlada sledeće nedelje usvaja akcioni plan od 10 tačaka.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.