Cvetković: Vlada neće menjati politiku zbog koje je izabrana

Izvor: Blic, 01.Jan.2012, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Vlada neće menjati politiku zbog koje je izabrana

Vlada Srbije će do kraja svog mandata insistirati na politici i Evropska unija (EU) i Kosovo, jer nema prava da menja politiku zbog koje su je građani svojevremeno izabrali, izjavio je predsednik vlade Mirko Cvetković.

"Vlada je dobila mandat na bazi koga su postavljeni osnovni ciljevi jedan je EU, a drugi je očuvanje teritorijalnog integriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i suvereniteta zemlje", rekao je Cvetković za B92.

On je dodao da je će se vlada boriti i za jedan i za drugi cilj do kraja mandata.

Lično pitanje

Cvetković je izbegao da odgovori da li će ponovo biti kandidat za premijera, navodeći da je to lično pitanje na koje ne želi da odgovara, ali je istakao kako smatra da će "ova koalicija nastaviti da vodi državu i nastavi da radi ono što sadašnja vlada radi".

Na pitanje kako bi ocenio rad vlade u političkom, koalicionom smislu, Cvetković je ukazao da je "funkcionisanje koalicione vlade, gde učestvuje desetak stranaka, jako komplikovano".

"Potrebno je mnogo živaca, mnogo strpljenja i odricanja da biste uspeli da održite sve na zajedničkom putu", rekao je on.

Govoreći o ekonomiji zemlje on je naveo da vlada prati šta se dešava sa krizom u evrozoni i da je zbog toga planirani rast bruto domaćeg proizvoda Srbije za 2012. nešto manji nego 2011.

"Ne verujem da će pri privrednom rastu od 1,5 odsto doći do masovnijeg zapošljavanja, ali treba reći da je malo verovatno da će doći do daljeg gubitaka posla", naglasio je Cvetković.

"Mislim da će godina biti teška, ali se nadam da će biti uspešna", kazao je on i podsetuo da je Srbija u 2011. privukla mnogo više direktnih stranih investicija nego bilo koja zemlja u regionu i da bi to trebalo pozitivno da se odrazi u 2012.

Povezane vesti: Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen Cvetković: Evropa zadovoljna reformama u Srbiji Cvetković: Blizu smo rešenja krize na severu Kosova Vučić: Srbija treba da nastavi put ka EU Opozicija: Vlada nema plan za rešenje krize na severu KiM

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.