Crnadak - Mogerini: Revizija tužbe mogla bi da bude novi izvor tenzija u BiH

Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak - Mogerini: Revizija tužbe mogla bi da bude novi izvor tenzija u BiH

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas visokom predstavniku EU za spoljnu politiku i bezbednost Federiki Mogerini da bi potencijalna revizija tužbe BiH protiv Srbije za genocid mogla da bude novi izvor međusobnog nepoverenja i tenzija u BiH.

Crnadak je tokom susreta sa Mogerinijevom u Briselu istakao i da su dva člana Predsedništva BiH izrazito protiv pokretanja revizije tužbe, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

On je informisao Mogerinijevu da proces popunjavanja Upitnika Evropske komisije ide očekivanom dinamikom i da BiH nastavlja aktivnosti, s ciljem ostvarivanja statusa kandidata za članstvo u EU do kraja godine.

Crnadak je rekao da BiH nastavlja sprovođenje Reformske agende i da su prioriteti u 2017. godini borba protiv korupcije i ekonomski razvoj sa posebnim naglaskom na smanjenje visoke stope nezaposlenosti.

Sagovornici su se saglasili da je proces evropskih integracija od velikog značaja za celi region, te da će proces proširenja EU na zapadni Balkan biti nastavljen uprkos brojnim izazovima sa kojima se Unija suočava.

Tokom boravka u Briselu, Crnadak je održao radne sastanke sa kopredsedavajućim Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Jasenkom Selimovićem, članom Evropskog parlamenta Edvardom Kukanom, predsednikom Evropske narodne stranke Jozefom Daulom i glavnim sekretarom ove stranke Antonijom Lopez-Isturicom.

Crnadak bi trebalo da se večeras sastane sa stalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crnadak – Mogerini: Proces popunjavanja Upitnika Evropske komisije ide očekivanom dinamikom

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2017

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se danas, tokom radne posjete Briselu, s potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini...Crnadak je informisao visoku predstavnicu Mogerini da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.