Crkva i HDZ štite zločince već 20 godina

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Crkva i HDZ štite zločince već 20 godina"

Hrvatski premijer Zoran Milanović optužio je danas Katoličku crkvu u Hrvatskoj i HDZ da su proteklih 20 godina štitili zločince.

Zoran Milanović

 

Milanović je odbacio kritike crkve i HDZ-a da hrvatska Vlada "štiti zločine", jer je predložila Zakon o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU, na osnovu kog Nemačkoj neće biti izručen Josip Perković, osumnjičen za ubistvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Nemačka kancelarka Angela Merkel otkazala je dolazak na proslavu ulaska Hrvatske u EU. Mediji kao razlog navode odbijanje Hrvatske da Nemačkoj isporuči Perkovića.

"Četiri dana pre ulaska Hrvatske u EU optužuju nas da štitimo zločine", rekao je Milanović i dodao da su oni koji optužuju Vladu "terali lisicu, ali će isterati King Koga".

 

On je najavio da će hrvatska Vlada predložiti izmene Ustava o nezastarevanju političkih ubistava. Milanović je dodao da će evropski nalog za hapšenje biti izglasan kako je i predložen, odnosno da će se ograničiti na period od 2002. godine, s ciljem zaštite ratnih veterana iz proteklog rata.

 

"Ako je bilo zločina, rešićemo ih sami", rekao je Milanović.

 

Komisija Hrvatske biskupske konferencije "Justicija et paks" pozvala je Vladu da povuče Predlog zakona o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU da "ne bi ušli u EU kao zaštitnici zločina iz komunizma".
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Crkva i HDZ štite zločince 20 godina"

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jun.2013

Hrvatski premijer Zoran Milanović optužio je danas Katoličku crkvu u Hrvatskoj i HDZ da su proteklih 20 godina štitili zločince...Milanović je odbacio kritike crkve i HDZ-a da hrvatska Vlada "štiti zločine", jer je predložila Zakon o saradnji u krivičnim stvarima sa članicama EU, na osnovu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.