Čižov: Sankcije EU bi mogle biti ukinute pre izlaska Velike Britanije iz EU

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čižov: Sankcije EU bi mogle biti ukinute pre izlaska Velike Britanije iz EU

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da bi antiruske sankcije mogle da budu ukinute pre zvaničnog izlaska Velike Britanije iz sastava Unije.

„Hipotetički gledano, Velika Britanija bi nakon ’bregzita‘ mogla da odustane od podrške sankcijama koje je nametnula EU. Međutim, nadam se da će se to pitanje i pre toga rešiti“, rekao je on.

Kako je rekao, „bregzit“ će svakako uticati na Rusiju, budući da se izlaskom Velike Britanije iz sastava Unije menjaju sporazumi o partnerstvu i saradnji koji sada postoje, a samim tim se menja i odnos prema sankcijama.

Upitan da li će se „bregzit“ zaista i dogoditi, Čižov je naglasio da po svemu sudeći hoće, iako to nikome ništa dobro neće doneti.

Odnosi između Rusije i EU pogoršani su zbog situacije Donbasu još 2014. godine.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sankcije Rusiji "padaju" pre Bregzita

Izvor: Vesti-online.com, 11.Maj.2017

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da bi antiruske sankcije mogle da budu ukinute pre zvaničnog izlaska Velike Britanije iz sastava Unije...- Hipotetički gledano, Velika Britanija bi nakon Bregzita mogla da odustane od podrške sankcijama koje je nametnula EU....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.