Činimo sve da završimo pregovore 2010.

Izvor: S media, 25.Mar.2010, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Činimo sve da završimo pregovore 2010.

Hrvatska vlada čini sve što je potrebno da se pregovori o pristupanju Evropskoj uniji dovrše do kraja ove godine, izjavila je danas u Briselu hrvatska premijerka Jadranka Kosor nakon razgovora s komesarom za proširenje Štefanom Fileom, dodavši da je lično dala naredjenje ministrima da svako u svom resoru lično kontroliše te procese.

Kako izveštavaju elektronski mediji, Kororova je izjavila da je File >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izrazio nadu da će Hrvatska do kraja španskog predsedanja otvoriti tri preostala poglavlja i veliki deo njih zatvoriti, a izrazila je uverenje da će biti savladana i najteža pitanja.

Ona je rekla da je s Fileom razgovarala o poglavlju o sudstvu i osnovnim pravima, o brodogradilištima i svemu što je vezano za poglavlje o tržišnom takmičenju.

Kosorova je u vezi s poglavljem o spoljnoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici, oko čijeg otvaranja je Slovenija još uvek uzdržana, za narednu sedmicu najavila neformalni sastanak sa slovenačkim premijerom Borutom Pahorom, na kome bi se definitivno moglo rešiti to pitanje.

"Hrvatska je ušla u poslednju deonicu pristupnih pregovora, koja je možda najteža, ali je završna", rekao je File i naglasio da nije dovoljno da se Hrvatska samo usmeri na usvajanje zakona nego i na njihovo sprovodjenje.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.