Cene odeće u Srbiji gotovo kao u EU

Izvor: Beta, 19.Jun.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cene odeće u Srbiji gotovo kao u EU

BEOGRAD, 19. juna 2014. (Beta) - Cene robe široke potrošnje u Srbiji gotovo su upola niže nego u Evropskoj uniji, pri čemu odeća košta skoro kao u EU, ali su cigarete i piće znatno jeftiniji, pokazuju zvanične evropske statistike.

Kako je u četvrtak preneo Euraktiv Srbija, cene robe široke potrošnje u Srbiji u 2013. godini bile su na 54 odsto prosečnih u EU.

Hrana i sokovi su u Srbiji za 25 odsto jeftiniji nego u EU, cena elektronskih uredjaja niža >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je za 10 odsto, a odeće za samo dva procenta.

U Srbiji su osetno jeftinije nego u EU hotelske usluge, čija je cena na 50 odsto proseka za Uniju, i piće i duvan (53 odsto).

Od Srbije je u okruženju skuplja samo Crna Gora, gde su cene robe široke potrošnje na 56 odsto proseka EU. U Makedoniji su cene proizvoda široke potrošnje na 47 odsto proseka u Uniji, u Bosni i Hercegovini na 53 odsto a u Albaniji na 51 odsto.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Cene odeće u Srbiji skoro iste kao u EU

Izvor: GdeInvestirati.com, 19.Jun.2014

BEOGRAD - Cene robe široke potrošnje u Srbiji gotovo su upola niže nego u Evropskoj uniji, pri čemu odeća košta skoro kao u EU, ali su cigarete i piće znatno jeftiniji. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.