Čeda: Zloupotrebljavaju evropsku ideju

Izvor: Vesti-online.com, 06.Mar.2012, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čeda: Zloupotrebljavaju evropsku ideju

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da je evropska ideja u Srbiji "zloupotrebljena" i da je status kandidata za članstvo u EU prilika za novu politiku.

Jovanović je rekao da kandidatura za Srbiju, treba da pruži priliku za novu državnu

politiku kojom će se "uspostaviti red".

Jovanović je rekao da će kandidatura biti važna izborna tema, jer, kako je naveo, Srbija ne sme zavisiti od nesposobne vlasti.

"Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je ovoliko vremena bilo potrebno za dobijanje statusa, koliko će onda mandata biti potrebno za dobijanje datuma pregovora? Tu ne pomaže 'Oda radosti' na trubački način, potrebno je mnogo više ozbiljnosti", kazao je Jovanović.

On je dodao da ekonomski značaj kandidature nije zanemarljiv, ali da je značajnija prilika da se uspostavi elementarni red u Srbiji i ocenio da zemlja bez Evrope "klizi u samoizolaciju".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.