Čavušoglu kritikuje EU: Kako Kipar može da blokira Tursku?

Izvor: B92, 09.Sep.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu kritikuje EU: Kako Kipar može da blokira Tursku?

Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu kritikovao je "slabost" EU zbog nemogućnosti da spreči Kipar da blokira evropske integracije Turske.

Čavušoglu je, posle susreta s visokim evropskim zvaničnicima u Istanbulu, rekao da dogovor o ponovnom ujedinjenju Kipra ne može biti kriterijum za otvaranje političkih pitanja niti blokiranje pregovora.

On je naglasio da Turska podržava mirovne procese na Kipru i pozvao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << EU da se više angažuje.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izrazila je danas u Istanbulu nadu da dogovor o Kipru može biti postignut.

Turski šef diplomatije sastao se danas s Federikom Mogerini i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Kiparski zvaničnici navode da će nastaviti da blokiraju turske pregovore o otvaranju šest poglavlja, koja se tiču pravosuđa, osnovnih prava i bezbednosti, sve dok Turska ne učini više u mirovnim pregovorima.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.