Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2016, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavušoglu: EU ponižava Tursku, naš narod je traumatizovan

ANKARA- Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu optužio je danas Evropsku uniju za "ponižavanje" Ankare i ponovio zahtjev za uvođenje bezviznog režima u zamjenu za zaustavljanje protoka migranata ka Evropi.

"Turski narod je traumatizovan, nakon neuspjelog pokušaja puča 15 jula" rekao je Čavušoglu u intervjuu za njemački ''''Bild" i istakao "umjesto da pomažu Tursku, Evropska unija nas ponižava", prenosi AFP.

Odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Evropske unije i Turske su se pogorešali nakon pokušsaja državnog udara na predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, ali i zbog zabrinutosti Evropa na koji način Ankara riješava aktuelnu krizu.

Turska oštro odbacuje kririke EU da se "čistkama" narušavaju standardi ljudskih prava koja Ankara mora da poštuje, kao dio sporazuma o ukidanju viznog režima za građane Turske i ubrzanju procesa pristupanju EU.

Čavušoglu je rekao da je Turska uložila intenzivne napore "kao nekoliko drugih zemalja, kako bi se ispunili uslove pristupanja EU", a zauzvrat Turska je dobila "samo prijetnje, uvrede i totalnu blokadu" od 28 zemalja EU.

"Pitam se, koji zločin smo počinili. Čemu to neprijateljstvo'''', pita Čavušoglu, koji je u srijedu optužio EU za podržavanje vođa protesta u Turskoj.

Na pitanje ''''Bilda'''' da li će Turska dozvoliti da stotine hiljada migranata stignu u Grčku, Čavušoglu je rekao da je "stvar potpuno jasna. Ili ćemo obostrano da poštujemo dogovor, ili ćemo da se podijelimo", prenio je AFP.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Čavušoglu: EU ponižava Tursku, naš narod je traumatizovan

Izvor: RTS, 15.Avg.2016

Turski ministar spoljnih poslova Melvut Čavušoglu optužio je Evropsku uniju za "ponižavanje" Ankare i ponovio zahtev za uvođenje bezviznog režima u zamenu za zaustavljanje protoka migranata ka Evropi. . "Turski narod...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.