Izvor: S media, 09.Dec.2011, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carine niže, a vozila skuplja?!

Miloš Petrović, predsednik Grupacije ovlašćenih uvoznika vozila i rezervnih delova u Privrednoj komori Srbije, podseća da će početkom 2012. godine biti snižena carina na uvoz novih automobila iz Evropske unije sa sadašnjih pet na 2,5 odsto.

Od 1. januara bez zelenog kartona

Pobrkao gas i kočnicu (VIDEO)

Carina na uvoz vozila van unije ostaje 12,5 odsto. Od 2013. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neće biti carine na uvoz vozila.

- To ne može mnogo uticati na prodaju zato što su uvedene ekološke takse koje će nadomestiti to smanjenje. Može se desiti i da vozila zbog tih taksi i poskupe - zaključuje Petrović.

Na srpskom tržištu se najviše uvoze vozila iz „B“ segmenta, čija je cena ispod 10.000 evra, a to su „Ford fijesta“, „Hjundai I20“, „Fijat punto“, koji čine 75 odsto ukupne prodaje.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.