CG: Evropski šampioni po broju mobilnih

Izvor: S media, 05.Mar.2011, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Evropski šampioni po broju mobilnih

Prema stopi nezaposlenosti, bruto društvenom proizvodu ili procentu porodičnih izdataka na hranu, Crna Gora je daleko ispod evropskog ili, čak, proseka u državama kandidatima za članstvo u EU, ali je zato prema broju mobinih telefona po stanovniku apsolutni evropski šampion.

Prema podacima publikacije evropske statističke agencije - Eurostata, Crna Gora ima 1.600 telefona na 1.000 stanovnika, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Hrvatskoj i Srbiji taj broj iznosi oko 1.400, a u EU tek 1.250 mobinih telefona na 1.000 stanovnika.

CG: Rekordna cena goriva

Podaci Evrostata, objavljeni u februaru, pokazuju da Crna Gora u pogledu spoljašnjih materijalnih pokazatelja ličnog bogatstva prednjači u odnosu na susede.

Iako iza evropskog proseka, od preko 470 automobila na 1.000 stanovnika, Crna Gora sa više od 380 automobila je tik iza Hrvatske, koja ima 420, i znatno je ispred Srbije sa 220, Bosne i Hercegovine 180 ili Albanije koja ima 90 automobila na 1.000 stanovnika.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.