ČEDO, POJEŠĆEŠ PAPIR!

Izvor: Kurir, 12.Dec.2011, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEDO, POJEŠĆEŠ PAPIR!

BEOGRAD - Pritisak na medije! Javno navodim da ću na Trgu republike, u centru Beograda, pred građanima cele Srbije, pojesti dokument kojim se potvrđuju navodi Liberalno-demokratske partije da je Kurir novcem Evropske unije za podršku medijima kupio udele VAC u navedenim medijima.

BEOGRAD - Pritisak na medije!

Javno navodim da ću na Trgu republike, u centru Beograda, pred građanima cele Srbije, pojesti dokument kojim se potvrđuju navodi Liberalno-demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << partije da je Kurir novcem Evropske unije za podršku medijima kupio udele VAC u navedenim medijima.

Očekujem od Čedomira Jovanovića da nam potvrdu o dodeli sredstava dostavi do petka. Ukoliko LDP i Čedomir Jovanović takvu potvrdu ne budu dostavili do petka, očekujem od Čedomira Jovanovića da javno, na Trgu republike, u centru Beograda, pred građanima cele Srbije, pojede poziv za konferenciju za novinare na kojoj je Zoran Ostojić lažno optužio Kurir.

Kurir ovim činom želi da preuzme odgovornost za javnu reč i isto to očekuje od LDP i Čedomira Jovanovića.

Odgovorno tvrdim da privredno društvo "Kurir info" nikad nije podnelo zahtev, a kamoli dobilo navedena sredstva, i pozivam sve nadležne institucije da se o tome javno izjasne.

Navodi sa jučerašnje konferencije za novinare da smo "opskurna novina još opskurnijih vlasnika", osim što su vrhunac političkog bezobrazluka, predstavljaju ko zna koji po redu pokušaj da se Kurir zaustavi. Svojim primitivnim rečnikom punim laži izvršen je još jedan brutalni pritisak na novinare i urednike Kurira da prestanu da razotkrivaju afere korumpiranih političara koji se predstavljaju kao evropski, a svojim odnosom prema medijima jasno pokazuju da to nisu.

Ostojić: Kurir dobio pare da kupi udeo VAC

LDP Čedomira Jovanovića zatražio je od Agencije za borbu protiv korupcije i Tužilaštva za organizovani kriminal da ispitaju navode da je list Kurir dobio novac od države da preuzme udeo VAC u listovima Večernje novosti, Politika i Dnevnik.

Na vanrednoj konferenciji za novinare poslanik LDP Zoran Ostojić rekao je da je Kurir dobio pare od države, iz Fonda za pomoć medijima u krizi, da kupi udeo VAC u tim listovima i da te navode nadležni treba da istraže.

Na pitanje novinara Kurira da li ima dokaze za svoju tvrdnju da je Kurir dobio novac iz Fonda za pomoć medijima, Ostojić je kazao da postoje indicije za to, da on iznosi politički stav i da nadležni to treba da ispitaju.

Petar Jeremić, predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije, za Kurir kaže da je očigledno da LDP sprovodi pritisak.

-  Umesto da su iz LDP odgovorili na pitanja, oni su pres konferenciju iskoristili da postave svoja pitanja, koja nemaju veze sa odgovorima na navode u Kuriru, a tek posle novinarskog insistiranja su odgovorili da navodi u Kuriru - nisu tačni. UNS smatra da je svaka vrsta pritiska na novinare i medije neprihvatljiva. A Ostojić sam tvrdi da pritiska Kurir?! Kao i nadležne. Njegovo pravo i obaveza jeste da traži odgovor od nadležnih organa, a ne da pritiska medije. S punim pravom sumnjamo da je ovaj potez LDP izazvan samo tekstom u Kuriru - kaže Jeremić.

Dragan Janjić, potpredsednik NUNS, tvrdi da je tekst u Kuriru napisan profesionalno.
- Onaj ko se ljuti ima pravo da se ljuti, a imali su priliku da odgovore. Stvar je vaše uređivačke politike šta ćete da objavite, a ovo ne iskače iz profesionalnih pravila. Najavu konferencije LDP protiv Kurira smatram pogrešnom, jer probleme s medijima ni stranke ne treba da rešavaju tužbama. Apsolutno sam protiv vođenja procesa protiv novinara i nije dobro što se vodi takva vrsta rata s medijima - ističe Janjić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.