But: Slovenci u Srbiji uložili 1,6 milijardi evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2011, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

But: Slovenci u Srbiji uložili 1,6 milijardi evra

SREMSKA MITROVICA -

Slovenački kapital vrednosti 1,6 milijardi evra, u Srbiji je, na razne načine, uložen u 1.400 preduzeća u kojima je zaposleno 25 do 27 hiljada ljudi, izjavio je danas ambasador Slovenije u Beogradu Franc But, tokom posete Sremskoj Mitrovici.

On je podsetio da je Slovenija snažno podržavala Srbiju da dobije bezvizni režim a danas se zauzima i lobira da dobije ove godine status kandidata za ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Evropsku uniju.

But je, u pratnji domaćina, gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, obišao industrijsku zonu i kulturne znamenitosti grada.

On je u Gradskoj kući za članove ovdašnjeg Evropskog pokreta-Lokalno veće Sremska Mitrovica i Pokreta Mitrovica- evropska regija, održao predavanje o Evropskoj uniji i evropskim integracijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.