Burda raskinula ugovor u Kijevu

Izvor: B92, 08.Jul.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burda raskinula ugovor u Kijevu

Kijev -- Nemačka izdavačka kuća Burda raskinula je ugovor s kijevskom štamparijom Ukrpoligrafmedia zbog sankcija Evropske unije prema vlasniku Sergeju Kurčenku.

Ukrpoligrafmedia je deo medijskog holdinga UMH Kurčenko, koji izdaje Forbs u Ukrajini.

Ugovor sa štamparijom Ukrpoligrafmedia raskinut je u u okviru ispunjenja sankcija Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unije (uvedenih 5. marta ove godine), navedeno je u odgovoru Burde. Kompanija je štampanje izdanja preselila u tri kijevske i jednu harkovsku štampariju, rekli su u izdavačkoj kući.

Predsednik nadzornog odbora medija holdinga UMH Jurij Rovenski je odbio da komentariše.

Burda u Ukrajini izdaje 46 periodičnih izdanja, uključujući časopise Burda stil (tiraž 75.000 primerak), Ups! (50.000), Plejboj (25.000), Liza (115.000) i Autosvet (36.000 primeraka).

U martu ove godine EU je uvela sankcije protiv Kurčenka i zamrzla njegov račun i imovinu zbog sumnje u nezakonito korišćenje budžetskih sredstava. On je jedan od 18 ljudi na spisku sankcija, na kome je i bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i njegovi najbliži saradnici.

Krajem aprila državno tužilaštvo Ukrajine raspisalo je za Kurčenkom međunarodnu poternicu, navodi Itar tas.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Burda raskinula ugovor sa štamparijom zbog sankcija EU

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2014, 08:25

KIJEV, Njemačka izdavačka kuća Burda raskinula je ugovor sa kijevskom štamparijom Ukrpoligrafmedia zbog sankcija Evropske unije prema vlasniku Sergeju Kurčenku, rekao je Itar tasu izvor u Ukrajini i potvrdila pres ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.