Bugarska ratifikovala SSP

Izvor: Blic, 16.Jul.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska ratifikovala SSP

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju Srbije sa Evropskom unijom ratifikovao i bugarski parlament danas u Sofiji, prenosi RTS.

"Ovaj sporazum je jedan od srpskih mostova prema Evropi", rekao je ministar spoljnih poslova Nikolaj Mladenov, pozivajući članove parlamenta da dokument usvoje konsenzusom, javila je BTA (bugarska novinska agencija), prenosi RTS.

Bugarska je prva zemlja regiona, a treća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << članica Evropske unije koja je ratifikovala taj sporazum.

Bugarska vlada premijera Borisa Borisova predložila je prošle sedmice Sobranju da ratifikuje SSP Srbije i EU, koji je potpisan 2008. godine.

Savet ministara EU dao je "zeleno svetlo" za proces ratifikacije SSP-a na sednici od 14. juna.

Među 27 zemalja-članica EU, SSP su do sada ratifikovale Španija i Malta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.