Brojaćemo svaki kilometar: EU dala 273,8 miliona za obnovu puteva

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brojaćemo svaki kilometar: EU dala 273,8 miliona za obnovu puteva

Srbija je danas dobila ukupno 273,8 miliona evra kredita od međunarodnih banaka za obnovu i povećanje bezbednosti puteva, saopštili su kreditori.

EU dala kredit za 1.100 km, videćemo koliko će uraditi  

Kako se navodi u saopštenju, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investciona banka (EIB) i Svetska banka potpisale su ugovore o tri kredita sa Ministarstvom finansija Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Projekat će obuhvatiti obnovu oko 1.100 kilometara puteva u Srbiji u narednih pet godina i realizovaće ga Javno preduzeće Putevi Srbije.

 

Ukupna vrednost projekta je 390 miliona evra, od čega će 367 miliona evra biti iskorišćeno za radove na obnovi puteva, a 23 miliona evra za projektovanje, jačanje institucija i tehničku pomoć.

 

EBRD i EIB su dale kredite od po 100 miliona evra, a Svetska banka 73,8 miliona evra, a Vlada Srbije će obezbediti 116,2 miliona evra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Srbija dobila 273,8 miliona evra kredita za puteva

Izvor: YU-Build.rs, 28.Nov.2013, 13:56

Srbija je u sredu dobila ukupno 273,8 miliona evra kredita od medjunarodnih banaka za obnovu i povećanje bezbednosti puteva, saopštili su kreditori. Kako se navodi u saopštenju, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Evropska investciona banka (EIB) i Svetska banka potpisale su ugovore o tri kredita...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.