Izvor: RTS, 18.Jun.2021, 10:55

Brnabićeva doputovala u Beč, učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu

Premijerka Ana Brnabić doputovala je u Beč, gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade.
Premijerku je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc.

Prvi je na skup o Zapadnom Balkanu, koji, prema oceni austrijskog kancelara, ima za cilj pre svega da vrati fokus EU na Zapadni Balkan, stigao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
Sebastijan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kurc je pozvao premijere zemalja Zapadnog Balkana na konferenciju na kojoj će se govoriti o evropskoj perspektivi, ali i o borbi protiv kovida 19, ekonomskoj podršci posle krize, te zajedničkoj borbi protiv ilegalne migracije, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Na konferenciji, osim premijerke Brnabić, učestvuju premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti i izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, dok će Albaniju zastupati predstavnik vlade.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREMIJERKU U BEČU DOČEKAO LIČNO AUSTRIJSKI KANCELAR: Brnabić i Kurc na konferenciji o Zapadnom Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021

Konferencija se održava u Beču u organizaciji austrijske vlade..Premijerka Ana Brnabić doputovala je danas u Beč gde učestvuje na konferenciji o Zapadnom Balkanu u organizaciji austrijske vlade. Nju je ispred zgrade austrijske vlade dočekao kancelar Sebastijan Kurc...Prvi je na skup o Zapadnom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.