Brnabić: Ima prostora za povećanje plata i penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2017, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Ima prostora za povećanje plata i penzija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je za povećanje plata i penzija, ali nije želela da precizira za koliko procenata bi bilo to povećanje.

Gostujući na RTS, ona je rekla da će o tome razgovarati sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem, da se vidi u kolikom je to opsegu moguće i uz ostavljanje dovoljno novca za kapitalne investicije.

"Prethodna Vlada je ostavila jako dobru situaciju u budžetu, da imamo fiskalnu stabilnost, makroekonomksu stabilnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i političku stabilnost - 2016. godina je prva u nizu u kojoj imamo primarni suficit u budžetu, to znači da, kada ste platili sve obaveze, bili ste u plusu", rekla je Brnabić.

Ona je istakla da bi sadašnja Vlada morala brzo da radi na jačem ekonomskom rastu.

Premijerka je rekla da smatra da je MMF protiv povećanja i dodala da Vlada ne ispunjava sve zahteve Fonda, već traži sredinu.

Verujem da ću izdržati pun mandat

Vlada radi kao tim, rekla je Brnabić, navodeći da ne oseća kao hendikep to što iza nje ne stoji nijedna politička partija.

Premijerka je rekla da veruje da će izdržati pun mandat na tom mestu.

Podsetila je da je sa ministrima radila 10 meseci i da je imala veliku podršku od kada je predložena za mandatarku, ali i istakla da joj nije teško da održava disciplinu koju je napravio prethodni premijer Aleksandar Vučić.

Sa novoizabranim predsednikom kaže da nije u dnevnom kontaktu, ali se, kaže, konsultuje sa njim kad god smatra da je potrebno.

Kaže i da odlična saradnja premijera i predsednika predstavlja jačinu Srbije.

"Vlada ne treba toga da se stidi. Deluje kao da bi najbolje bilo da se predsednik i premijer ne vole i da ne pričaju. Naravno da ću kao nova predsednica Vlade da se konsultujem i kao ministarka državne uprave sam se konsultovala sa prethodnom ministarkom", rekla je ona.

Na pitanje da li očekuje da će biti premijerka pun mandat, Brnabićeva je odgovorila: "Verujem da ću izdržati pun mandat".

Blumberg preneo svoje tumačenje izjave

Brnabić je, povodom intervjua koji je dala agenciji Blumberg, kada je preneto da je rekla da bi Srbija - ako bi morala da bira između Rusije i Evropske unije - izabrala EU, izjavila da Blumberg nije preneo njenu izjavu već tumačenje njene izjave.

Ona je istakla da u međunarodnim krugovima niko nije postavio pitanje Srbiji da bira između Rusije i EU.

"Srbija razmišlja o svojim ekonomskim interesima, o svojoj ulozi u političkim okvirima, razmišlja o najboljim interesima svojih građana. Naš strateški put je EU, ali imamo tradicionalne veze sa ruskim narodom i ekonomske veze, jer je Rusija veliko tržište", rekla je Brnabić i dodala da bi bilo neracionalno da imamo loše odnose sa Rusijom.

Ona kaže da je najvažnije da je Srbija ima iskrenu politiku prema svakom svom partneru.

"Svi znaju politiku Srbiju - znaju da je strateški put EU, znaju za prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, i da se trudimo da imamo sve bolje kontakte sa SAD", rekla je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Brnabić: Blumberg preneo tumačenje izjave o Rusiji i EU

Izvor: B92, 18.Jul.2017, 08:59

Beograd -- Premijerka Ana Brnabić izjavila da agencija Blumberg nije prenela njenu izjavu o "biranju između Rusije i EU", već tumačenje te izjave...Podsetimo, ta agencija je prenela da je premijerka izjavila da bi Srbija - ako bi morala da bira između Rusije i Evropske unije - izabrala EU. Brnabićeva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.