Britanski poljoprivrednici: Srce za Bregzit, razum za EU

Izvor: EurActiv Srbija, 05.Apr.2016, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski poljoprivrednici: Srce za Bregzit, razum za EU

Britanskim poljoprivredicima srce može nalagati da glasaju za izlazak iz EU, ali to neće biti njihova odluka na biračkom mestu, smatra istraživač Instituta za evropsku politiku zaštite životne sredine (IEEP) Alan Bakvel (Allan Buckwell). Poljoprivrednici u Velikoj Britaniji dobijaju i preko 50% ukupnih prihoda iz evropske kase, i sumnjaju da bi ih nezavisna Britanija toliko mazila, a veliki problem bila bi i neizvesnost koju >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << bi doneli pregovori o uslovima trgovine sa EU nakon istupanja. Ministar poljoprivrede Džordž Justis (George Eustice) zalaže se za istupanje iz EU, i želi da ublaži strah tvrdeći da bi nezavisna Velika Britanija u najmanju ruku zadržala nivo poljoprivredne pomoći koji se odobrava unutar EU.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Britanski poljoprivrednici: Srce van EU, razum u EU

Izvor: Beta, 05.Apr.2016

Britanskim poljoprivrednicima srce može nalagati da glasaju za izlazak iz EU, ali to neće biti njihova odluka na biračkom mestu, smatra istraživač Instituta za evropsku politiku zaštite životne sredine (IEEP) Alan Bakvel (Allan Buckwell)."Mnogi poljoprivrednici su zavedeni antievropskom retorikom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.