Britaniji pomoć EU za štetu od poplava uprkos Bregzitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britaniji pomoć EU za štetu od poplava uprkos Bregzitu

Velika Britanija će dobiti 60 miliona evra od Evropske unije kao pomoć za sanaciju štete od prošlogodišnjih poplava, saopštili su danas zvaničnici iz Evropskog parlamenta.

"Kada jedna država članica ima problem, druge aktivno sarađuju i pomažu. Velika Britanija će dobiti pomoć iz Fonda solidarnosti, uprkos Bregzitu i pokretanju člana 50", izjavio je poslanik zadužen za to pitanje Jose Manuel Fernanades, a preneo je Rojters.

Britanija je zatražila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoć za obnovu infrastrukture oštećene u poplavama 2105. i 2016. godine, a Fond solidarnosti EU raspolaže sa više od milijardu evra.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.