Britanija ukida porez na tampone

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija ukida porez na tampone

Britanski ministar finansija Džordž Ozborn izjavio je da su se lideri EU saglasili da dopuste Britaniji da ukine porez na te higijenske proizvode i da je time postignuto "ono što nijedna britanska vlada nije pokušala da postigne".

Na higijenske proizvode do sada se naplaćivao porez od pet odsto.

Oni koji su se zalagali za ukidanje takozvanog "tampon poreza" tvrde da su to osnovni proizvodi i da treba da budu izuzeti od oporezivanja koje je obavezno u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU.

Organizacija koja zagovara izlazak Velike Britanije iz EU "Glasaj za odlazak" (Vote Leave) smatra da je EU popustila samo zato što će Britnaci u junu glasati na referendumu o članstvu u Uniji.

"Da li treba da imamo referendum svaki put kada treba da promenimo visinu poreza", upitao je portparol te grupe Robert Oksli.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.