Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel nema podataka o utrošku novca za migrante

BRISEL - EU nema podatke koliko je potrošila na rješavanje migrantskog pitanja na svojoj južnoj i istočnoj granici niti da li je upućena pomoć postigla cilj, navodi se u saopštenju Evropskog revizorskog suda.

Izvještaj Evropskog revizorskog suda pokriva pomoć za migraciju od 2007. do 2013. godine.

"Ukupan iznos odvojene sume za budžet >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << EU nije mogla biti ustanovljena tokom revizije. Niti je jasno da li su namijenjena sredstva usmjerena u skladu sa namjeravanim geografskim i tematskim prioritetima", ističe se u izvještaju.

Prema pretpostavkama revizora, EU je potrošila 1,4 milijarde evra za pomoć zemljama poput Alžira, Gruzije, Libije, Moldavije, Maroka i Ukrajine.

Međutim, navodi se da su konkretni finansijski podaci bili dostupni samo za jedan finansijski tok do oko 300 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Brisel nema podatke o utrošku novca za migrante

Izvor: Capital.ba, 18.Mar.2016, 08:01

BRISEL, EU nema podatke koliko je potrošila na rješavanje migrantskog pitanja na svojoj južnoj i istočnoj granici niti da li je upućena pomoć postigla cilj, navodi se u saopštenju Evropskog revizorskog suda. Izvještaj Evropskog revizorskog suda pokriva pomoć za migraciju od 2007. do 2013. godine. „Ukupan...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.