Brisel ne tera Srbiju da bira izmedju Rusije i EU

Izvor: Beta, 28.Apr.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel ne tera Srbiju da bira izmedju Rusije i EU

BEOGRAD, 28. aprila 2014. (Beta) - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton prenela je u ponedeljak predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da će EU pomoći Srbiji da prevazidje teškoće i da je neće terati da se opredeljuje izmedju EU i Rusije, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

"Mi ne tražimo da budete >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << protiv svog istorijskog, ekonomskog i svakog drugog partnerstva sa Rusijom. Budite sigurni da Srbiju vidimo kao deo evropske porodice", rekla je Ešton, citira se u saopštenju.

U razgovoru sa Nikolićem, Ešton je istakla i da novi premijer i Vlada Srbije "imaju snažan mandat i da što pre treba započeti reforme uz obezbedjivanje adekvatne pomoći za ranjive socijalne grupe" dodajući da će EU "pomoći Srbiji da prevazidje teškoće" i da će "investicije doći".

Nikolić je, kako se navodi, Eštonovoj rekao da je EU "najvažniji partner Srbije", da bi Srbija želela što pre da postane njen deo ali da je priznanje nezavisnosti Kosova za Srbiju neprihvatljivo.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.