Brisel brani genetski modifikovan kukuruz

Izvor: EurActiv Srbija, 22.Maj.2012, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel brani genetski modifikovan kukuruz

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) ocenila je  21. maja da nema osnova za zahtev Francuske da se suspenduje dozvola američkoj kompaniji Monsanto za gajenje modifikovanog kukuruza Mon810. Kako se navodi u obrazloženju EFSA, u dokumentaciji Francuske nije bilo naučnog dokaza da postoji rizk za ljudsko ili životinjsko zdravlje ili životnu sredinu. Francuska se dugo bori protiv uzgoja kukuruza Mon810, jedne od dve genetski modifikovane kulture koja je dozvoljena u EU. Evropska komisija bi nakon ovog mišljenja mogla da pokrene proceduru za obnavljanje dozvole za gajenje Monsantovog kukuruza, ali će ipak čekati 11. jun da čuje mišljenje evropskih ministara za zaštitu životne sredine.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evrobondi u stilu Džejmsa Bonda

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2012, 10:49

23.05.2012. -..Predstojeći sastanak lidera EU u Briselu 23. maja biće prva manifestacija na kojoj će se suočiti dve koncepcije spasavanja Evrope koje brane Nemačka i Francuska. U cnetru diskusije će se naći ideja uvođenja opšteevropsih dužničkih obaveza, evrobondova u EU protiv kojih kategorično...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.