Brisel: Počeo skrining o javnim finansijama

Izvor: Studio B, 17.Okt.2013, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel: Počeo skrining o javnim finansijama

U Briselu je danas počela nova runda skrininga, ovaj put posvećena poglavlju 32, koje se tiče javnih finansija.

Delegaciju Srbije, kojoj će eksperti Evropske komisije predstaviti evropsku regulativu u vezi sa ovom temom, predvodi šefica pregovaračkog tima Tanja Miščević.

Proces skrininga, odnosno dubinskog snimanja usklađenosti srpskih zakona i propisima sa evropskim, počeo je pre dve nedelje razgovorima na temu pravosuđa, pravde i osnovnih sloboda (poglavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 23 i 24), a nastaviće se dok ne bude obuhvaćeno svih 35 poglavlja iz pregovora o pridruživanju EU.

Skrining je neophodni deo priprema za pregovore, za koje se očekuje da počnu u januaru 2014.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo skrining o javnim finansijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2013

U Briselu je danas počela nova runda skrininga, ovaj put posvećena poglavlju 32, koje se tiče javnih finansija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skrinig o javnim finansijama

Izvor: Akter, 17.Okt.2013

Srbiju na novoj rundi skrininga predstavlja Tanja Mišćević, što je ujedno i neophodni deo priprema za pridruživanje Evropskoj uniji

Nastavak na Akter...

Miščević: Kontrola javnih finansija važna za napredak

Izvor: Blic, 17.Okt.2013

Brisel - Kontrola i upravljanje javnim finansijama su izuzetno važne za napredak Srbije u evropskim integracijama, izjavila je za Tanjug Tanja Miščević, koja predvodi delegaciju Srbije tokom današnjeg eksplanatornog skrininga posvećenog ovim temama. “..- Danas razgovaramo kako što transparentnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.