Brac: Države Zapadnog Balkana bitne za EU

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brac: Države Zapadnog Balkana bitne za EU

Ministar pravosuđa Luksemburga Feliks Brac ocenio je tokom razgovora sa srpskim kolegom Nikolom Selakovićem da su države Zapadnog Balkana, a tako i Srbija, bitne Evropskoj uniji.

Felks Brac je naglasio da je bitno da se ostvari dalji napredak u sprovođenju reformi, da se u Srbiji vide pomaci, ali da je ostalo još dosta posla.

Brac je naglasio da je važno da države imaju dobre odnose sa zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << širom sveta, te da je dobro za EU kada neka od zemalja ima dobru saradnju sa zemljom izvan Unije, prenosi Tanjug.

Prema njegovim rečima, znak da se jedna država nalazi na dobrom putu jeste da druge zemlje žele saradnju.

Ministar Selaković je rekao da učešće ministra Braca na Forumu "EU – Zapadni Balkan" predstavlja dokaz da možemo da računamo na podršku i saradnju sa Luksemburgom.

Istakao je da je Vlada posvećena unapređenju ekonomije, privlačenju stranih investicija i regionalnoj stabilnosti.

Srbija, prema njegovim rečima, svojom politikom želi da bude faktor stabilnosti u regionu.

S tim u vezi je ukazao na dijalog Beograda i Prištine, koji je dokaz posvećenosti Srbije stabilnosti u regionu.

Selaković je dodao da unapređenje vladavine prava potpomaže sve ove napore.

Vlada Srbije je, kako je podvukao, jasno sebi postavila evropski put za cilj i posvećena mu je.

Selaković je takođe ukazao da Srbija neguje dobre odnose i sa zemljama izvan EU, kao što su Rusija i Kina, najavivši predstojeći Samit jugoistočne Evrope i Kine u Beogradu.

Taj samit, kako je istakao, biće još jedan signal da je Srbija faktor stabilnosti u regionu.

Posle zvanične sesije Foruma "EU – Zapadni Balkan" ministar Selaković je imao susret i sa evropskom komesarkom za pravosuđe Verom Jurovom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.