Borisov: Bugarska podržava evropski put Zapadnog Balkana

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisov: Bugarska podržava evropski put Zapadnog Balkana

Bugarska dosledno podržava napore zemalja Zapadnog Balkana na njihovom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, rekao je bugarski premijer Bojko Borisov u Davosu.
Bojko Borisov čvrsto veruje da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji jer, kako kaže, evropski projekat neće biti kompletan bez njih.

Dodaje da je tokom hrvatskog predsedavanja EU planiran samit EU i Zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Balkana, kako bi se fokus agende EU zadržao na evropskoj perspektivi regiona.
Prema njegovim rečima, različite inicijative i formati regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi uzajamno se dopunjuju u procesu promovisanja političke, ekonomske i socijalne stabilnosti regiona.
"Regionalna saradnja, međutim, nije alternativa za evropske integracije Zapadnog Balkana", naglasio je bugarski premijerna panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana", u okviru 50. Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, na kojem učestvuje i Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.
Podsetio je da su ove godine Bugarska i Severna Makedonija zajednički domaćini Berlinskog procesa i da je prioritet zajedničkog predsedavanja povezivanje u svim aspektima.
Jedan od glavnih projekata koji treba da se implementira je napredak u izgradnji saobraćajnoj koridora 8 koji će, kako je rekao, biti od ključnog značaja za region i poslužiti kao dobar primer povezivanja Zapadnog Balkana i susednih članica EU.
Borisov je primetio da, pored Berlinskog procesa, postoje i drugi važni formati regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi kao što je proces jugoistočno-evropske saradnje i Saveta za regionalnu saradnju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borisov: Bugarska podržava evropski put Zapadnog Balkana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020

Bugarska dosledno podržava napore zemalja Zapadnog Balkana na njihovom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, rekao je danas bugarski premijer Bojko Borisov u Davosu..."Čvrsto verujem da je budućnost zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji jer evropski projekat neće biti kompletan bez njih", izjavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.