Bogovič: Otvoriti prva poglavlja do kraja godine

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogovič: Otvoriti prva poglavlja do kraja godine

Poslanik EP Franc Bogovič založio se za otvaranje prvih poglavlja Srbije i EU do kraja godine i za povećanje finansijske pomoći pogođenima izbegličkom krizom.

Srbija je postigla veliki napredak u ključnim oblastima koje su bile uslov za otvaranje pregovaračkih poglavlja, izjavio je on nakon razgovora sa ministarkom zaduženom za evropske integracije Jadrankom Joksimović u Briselu.

Zbog toga, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatra potpredsednik grupe Prijatelji Srbije u EP, prva pregovaračka poglavlja treba da budu otvorena do kraja godine, saopšteno je iz kancelarije ovog poslanika.

Teme razgovora ministarke Joksimović i evropskih poslanika bile su napredak Srbije u procesu evropskih integracija, regionalna saradnja, kao i položaj Srbije u svetlu aktuelne izbegličke krize.

Rekavši da se Evropa suočava sa teškom situacijom povodom izbegličke krize, Bogovič je na sastanku rekao da je Srbija jedna od zemalja koja u ovom trenutku najbolje upravlja tim problemom.

On se, takođe, založio za to da Mađarska, Grčka i Italija, ali i Srbija, koje se suočavaju sa najvećim pritiskom izbegličke krize, dobiju veću finansijsku podršku za rešavanje tog problema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bogovič: Otvaranje poglavlja do kraja godine, veća pomoć Srbiji zbog migranata

Izvor: Blic, 16.Sep.2015

Poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič založio se danas za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja Srbije i EU do kraja godine, kao i za povećanje finansijske pomoći zemljama najviše pogođenim izbegličkom krizom, kao što je Srbija...Srbija je postigla veliki napredak u ključnim oblastima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.