Blokiraćemo put Srbije ka EU

Izvor: B92, 13.Dec.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blokiraćemo put Srbije ka EU"

Novi predsednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.

“Mi ne želimo nikakav rat sa Srbijom, mi samo želimo da oni mama daju ono što je naše. Mi ćemo im otežati put u Evropsku uniju jer Hrvatska ima to pravo glasa, moraju sve članice pristati da oni uđu u EU. Mi ćemo to otežati, zablokirati, sve dok ne lažu gde je svaki hrvatski civil i branitelj iz Domovinskog rata“, naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Tepeš, a prenosi 24sata.hr.

HSP AS je u subotu za novog predsednika izabrala doskorašnjeg vršioca dužnosti, koji se na toj poziciji našao posle odlaska predsednice Ruže Tomašić, hrvatske predstavnice u Evropskom parlamentu.

Stranka je osnovana 2009. godine, odvajanjem od Hrvatske stranke prava, a na izborima za Evropski parlament imala je dva kandidata, Tomašićevu i Tepeša.

Tepeš je i pre izbora za predsednika davao izjave u vezi sa Srbijom. On je najavio da će od Vlade Hrvatske zatražiti uvođenje viznog režima građanima Srbije, pošto se vlast u Srbiji nije ogradila od izjava haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„Blokiraćemo put Srbije ka EU“

Izvor: BKTV News, 13.Dec.2014

Novi predsednik Hrvatske stranke prava dr Ante Starčević Ivan Tešeš rekao je da će otežati put Srbije ka EU dok ne dobiju svoje.. . “Mi ne želimo nikakav rat sa Srbijom, mi samo želimo da oni mama daju ono što je naše. Mi ćemo im otežati put u Evropsku uniju jer Hrvatska ima to pravo glasa,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.