Izvor: B92, 09.Jul.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bler pred poslanicima na Kosovu

Priština -- Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je da je na Kosovu počelo poglavlje koje žitelji treba da iskoriste za razvoj i borbu protiv korupcije.

"Ono što smo uradili za Kosovo je bila dobra mogućnost za stvaranje novog poglavlja. Ali ovo poglavlje treba vi da ispišete", rekao je Bler.

Bler je poručio građanima Kosova da nakon nezavisnosti razmišljaju o razvoju, jer Kosovo, kako je on rekao, "ima svoje vrednosti i to je država svih zajednica koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u njoj žive".

Izlazak Srba na poslednjim izborima, po mišljenju Blera, je dobar signal za Kosovo.

Put Kosova je put prema Evropskoj uniji, rekao je Bler u ukazao da, međutim, ulazak u EU, zahteva pravila, a to su poštovanje zakona i razvoj demokratije za jedan sigurniji put prema Evropskoj uniji.

Takođe, Bler je rekao da je borba protiv korupcije drugi perduslov za razvoj Kosova, jer investitori van Kosova treba da budu ubeđeni da je Kosovo sigurno mesto za investicije.

Na kraju obraćanja poslanicima kosovkse skuštine, Bler je potvrdio svoje zalaganje za razvoj Kosova, rekavši da će i dalje da bude uz narod Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.