Izvor: Southeast European Times, 15.Nov.2010, 23:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši hrvatski premijer Sanader žali se na „politički motivisane“ optužbe

15/11/2010

ZAGREB, Hrvatska -- Šef Delegacije EU u Hrvatskoj Pol Vandoren potvrdio je u nedelju (14. novembra) da je bivši hrvatski premijer Ivo Sanader poslao pismo predsedniku Evropske komisije (EK) Žozeu Manuelu Barozu, žaleći se da je žrtva politički motivisanih optužbi. U intervjuu Hrvatskom radiju, Vandoren je naglasio da to pismo nije prioritet za Baroza i da će biti razmotreno narednih dana. Sanader se >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << u oktobru vratio u parlament kao poslanik, rekavši da su ga „neverovatni i nedemokratski događaji“ naveli da učini to. On je isključen iz vladajuće Hrvatske demokratske zajednice kada je u januaru prvi put nagovestio da bi mogao da pokuša da se vrati u politiku. Lokalni mediji su nedavno izvestili da je on pod istragom vezanom za korupciju. (HRT, Hina, Nova TV, radio.net - 14.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanader se uzalud žali Briselu

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 01:15

Šef delegacije Evropske unije u Zagrebu Paul Vandoren je potvrdio da se bivši hrvatski premijer Ivo Sanader žalio predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu da je žrtva političkog progona...Vandoren je Hrvatskom radiju izjavio da je Barozo u Seulu, tokom samita 20 najrazvijenijih zemalja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.